AY-liike tuhoaa hyvää vauhtia Suomea. Posti oli lakossa aiheuttaen monelle yrittäjälle päänvaivaa sekä tavaran toimitusten että esim. tuonnin suhteen, ja muut liitot suunnittelivat tukitoimiaan – kaikkien yllätykseksi AKT etunenässä. Ja vielä kaiken kukkuraksi kaikki tämä samaan aikaan kun Suomeen yritettiin aikaan saada yhteiskuntasopimusta, joka saisi edes jollain aikataululla tämän maan jaloilleen.

Dinosauruksetkin katosivat maapallolta, koska eivät sopeutuneet olosuhteisiin

AY-liike on esihistoriallinen jäänne, joka tuhoaa tätä maata pala palalta. Jostain syystä tuntuu, että suuri osa kansasta eikä edes hallinnosta sitä tajua. Lakkoilu ja lakkojen suunnittelu ei vie tätä maata senttiäkään eteenpäin eikä pelasta sitä nykyiseltä ahdingolta – päinvastoin se vie meitä nykyisellä tuhon tiellä eteenpäin. Esim. Björn Wahlroos puhuu järkeä monessa kannanotossaan, jolta liian moni sulkee korvat. Tämä maa on TODELLA pahassa jamassa ja suunta on edelleen alaspäin.

Mistä sitten lääke? Kuka perustaisi liiton, johon jäseneksi pääsevät vain ne, jotka haluavat oikeasti tehdä töitä, ja joille tämän maan etu on tärkein. Epäitsekkyys ei taida olla muodissa juuri nyt, mutta juuri epäitsekkyyttä tämän maan etu ja jaloilleen nostaminen vaatii. Nykyiset AY-johtajat ajavat lopulta vain omaa ja oman liittonsa etua, ei edes sen omien jäsenten saati tämän maan. Ei näy metsää kun on puita liikaa edessä.

Yrittäjät ja yritykset luovat työpaikat ja verotulot – osataanko yrityksille antaa mahdollisuus pelastaa tämä maa?

Yrittäjistäkö sitten tälle maalle pelastus? Nykyisiä yrittäjiä on jo nyt paennut lahden toiselle puolelle tuhansittain, ja tätä menoa pako vain kiihtyy. Välillä tuntuu, että Suomen olosuhteissa yrittäjäksi aikova on vähintään jossain määrin mielenvikainen (itse olen ollut mielenvikainen jo yli 18 vuotta). Silti valtio ei edelleenkään ole tehnyt tarpeeksi toimia, jotka helpottaisivat yrittäjän asemaa ja yrittämistä Suomessa, ja esim. ensimmäisen kahden työntekijän palkkaamista. Verotuksen jätän tässä jutussa käsittelemättä.

No onko vastaus sitten myyjissä? Vastaan tähän että on! Myyjillä ja myynnillä tämä maa saadaan jälleen nousuun. Mikään yritys ei voi olla olemassa (ainakaan kovin pitkään) ilman katteellista myyntiä. Mutta yksin myyjäkään ei voi toimia. Myyjä tarvitsee työpaikan missä myydä. Ja se vaatii sen mielenvikaisen nykyisen tai uuden yrittäjän, joka sen työpaikan myyjälle tarjoaa. Eikä sekään vielä riitä! Yrityksellä pitää olla tuote tai palvelu joita riittävä määrä asiakkaita haluaa ostaa. Ja se, että tuo hyvä myytävä palvelu löytyy, vaatii luovuutta, mielikuvitusta, markkinoiden seuraamista ja taustatutkimusta – ja usein myös pirun hyvää tuuria olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa oikealla tuotteella.

Kaikki lopulta siis limittyvät toisiinsa. Myyjä ei voi myydä ilman myytävää ratkaisua, ja sen taustalla olevaa yritystä. Yritys taas tarvitsee oikeat toimintaolosuhteet, jotta se voi toimia. Toimiva yritys taas usein tuottaa voittoa, josta se maksaa veroa, jolla tätä maata pyöritetään. Ja yritysten voitolla maksetaan kaikkien niiden palkat, jotka eivät myyntitoimiin suoraan osallistu. Jälleen kerran tulemme siihen että myyjä on avainasemassa tämän maan nostamisessa. Milloinkahan tämän maan kansalaiset johtoa myöten tajuaisivat sen?

Hyvää yötä vai huomenta?

Hyvää yötä! Sammuttaako viimeinen tästä maasta valot, vai löytyy tarpeeksi monta rohkeaa (ja mielenvikaista) jotka ryömivät sinne pimeään tunneliin soihtu kädessä tuomaan valoisampaa tulevaisuutta. Haastan kaikki hallitusta ja jokaista yksityistä kansalaista myöten olemaan epäitsekkäämpiä, ja viemään tämän maan uuteen nousuun. Haasteeni saattaa kaikua (liian monille) kuuroille korville, mutta haastamatta ei saa mitään.