Näen työssäni valtavasti erilaisia yrityksiä ja saan kuulla erilaisia tarinoita. Haluan nostaa havainnoistani esiin erään ilmiön. Ihmiset valitsevat toisinaan työpaikkansa väärin perustein. He tuijottavat rahaa, yrityksen mainetta (joka pönkittää omaa) tai ”työ näyttää hyvältä CV:ssä” perustelua – mutta eivät kiinnitä huomiota tärkeimpään; saako yrityksen kulttuuri kukoistamaan, tekemään parhaansa ja innostumaan työstä.

 

Voi kuulostaa hullulta, että käännän tämän niin päin, että kulttuuri olisi kriittinen, jonkun ”parhaaksi tekemiselle”. Mutta väitän kulttuurin olevan niin vahva voima, että se saa ihmisen kukoistamaan, kun se osuu yksiin yksilön oman kanssa. Jos koet, että joudut muuttamaan tapaasi olla, puhua ja sinun oma persoonallinen voimasi alkaa kadota – olet väärässä työkulttuurissa. Arvosi eivät todennäköisesti kohtaa työyhteisön arvoja.

 

Jos sinusta tuntuu, että ympärilläsi olevat ihmiset vetävät sinua alaspäin, et koe oppivasi tai tunnet, että kadotat sisäistä voimaasi – on aika siirtyä eteenpäin. Pahimmillaan jäät vääristä syistä paikallesi, turvallisuuden vetämänä ja kutistut pikkuhiljaa siitä; mikä olisi mahdollista potentiaalillesi. Kutistat oman henkilökohtaisen brändisi ja sisäisen käsityksesi siitä mihin pystyt.

 

”Pelkoa massa irtisanoutumisista”

 

Eräs asiakas sanoi minulle ennen yhteistyömme alkua, että ”toivon ettei meiltä tule mitään massa irtisanoutumisia valmennuksesi jälkeen – olen kuullut eräästä valmennuksesta joka sai ihmiset pohtimaan työpaikan vaihtoa”. Olin hyvin ilahtunut kommentista, voisiko joku yksittäinen valmennus onnistua niin hyvin, että ihminen todella rohkenee arvioida nykytilaa isosti.

 

Eikö olisi kaikkien kannalta hienoa, että jokainen ihminen kokisi olevansa vapaaehtoisesti siinä työssä missä on, innokkaana ja motivoituneena? Keneltä on pois, jos jatkuvasti tyytymätön henkilö lähtee etsimään itselleen innostavampaa työtä tai työpaikkaa? Ja voisiko asian kääntää myös niin, että yrittäjät ja johtajat miettisivät tarkemmin millainen kulttuuri palvelee tavoitteita ja millaisia ihmisiä se silloin vetää puoleensa.

 

Nina Rinne, Valmennustoimisto Sitomo Oy

www.sitomo.fi